Welkom
  Wat doen wij?
  Welke apparaten gebruiken wij?
  Behandelmogelijkheden
  Kinderen
  Wie werken er?
  Vergoedingen
  Informatie en contact
  Therapeuteninfo
  Opleiding
  Lezingen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Acupunctuur


Is een reeds 5000 jaar Oude Chinese geneeswijze. Acus = naald, punctura=steek. Door een naald te prikken op een acupunctuurpunt op de huid treedt een reactie op in een orgaan.

Wilt u meer informatie kijk dan op www.ntgw.nl/werkwijzentgw/acupunctuur.

Bioresonantie

Reeds in 1920 ontdekte Dr. Rife dat ieder orgaan in ons lichaam een eigen trillingsfrequentie heeft. Hij stelde hier lijsten van op en legde hiermee de basis voor de resonantietherapie, in eerste instantie Radionica genoemd.
Morell en Rasche maakten met deze wetenschap en de informatie van klank de eerste MORA-apparatuur. Dit apparaat kan lichaamsfrequenties geleiden en zichtbaar maken via het testgedeelte. Lichaamsfrequenties kunnen worden geleid door een filter waarbij specifieke trillingen uitgefilterd worden en andere worden versterkt; bioresonantie. Zo kunnen de trillingen bijvoorbeeld herstellend werken op de lymfe, de lever, de nieren, enzovoorts en  allergieën en toxines uitgeleide worden gedaan. zie ook www.ntgw.nl/werkwijzentgw/bioresonantieenbiofeedback

CORE Methode

CORE staat voor Causative Regressive Organism Elimination ofwel een systeem van ontgiften (uitgeleide doen) van diepgaande vervuilingen en/of blokkades via een gelaagd systeem. Datgene wat u het laatst heeft opgelopen wordt ook het eerst weer verwijderd.
Onder vervuilingen verstaan wij onder andere: narcosegas, pencillineschimmels, virussen, inentingen, kwik (uit vullingen), etc. Onder blokkades verstaan wij emotioneel traumatische gebeurtenissen, ongelukken, harde val op het hoofd/de rug,
geboortetrauma. Al deze storende informatie wordt opgeslagen in het systeem wat het meeste water bevat nl.het bindweefsel. (zie plaatje hieronder)
De informatieoverdracht via water in het bindweefsel noemt men het “basis bioregulatiesysteem” ( Pischinger e.a.). Vervuilingen kunnen ertoe leiden dat er geen gezonde informatieoverdracht meer kan plaatsvinden. Dit kan leiden tot velerlei uiteenlopende klachten zoals storingen in het weerstandssysteem, ontstekingen, trombose, allergie enzovoorts. Middels een homeopatische verdunning van het middel dat stoort (isopathie) worden vervuilingen uitgeleide gedaan en blokkades ontstoord.

Daarnaast behandelen wij de erftoxines. Erftoxines zijn onder andere tuberculinum en psorinum. Het zijn stoffen die al in de cellen aanwezig zijn wanneer men wordt geboren. Ieder nieuw leven ontstaat weer uit een cel van vader en moeder waarin alle vervuilingen liggen opgeslagen. Zo kunnen ziektes generaties lang worden doorgegeven. Psorinum bijvoorbeeld is de grondlegger voor huidziektes, tuberculinum voor allergieen en longklachten. Dr Scott Morely noemt deze zogeheten “miasma”s de kapstok waar steeds andere ziekteverwekkers aan blijven hangen. Verwijdert men de kapstok dan hebben ziekteverwekkers minder vat. Homeopaat Tinus Smits hanteert eveneens het gebruik van ontgiftingsreeksen . Hij heeft op zijn site uitgebreid geschreven over zijn ervaringen met deze methode, welke overeenkomt met onze ervaringen. Wilt u daarover meer lezen dan verwijzen we graag naar zijn site: www.tinussmits.nl

Voeding en Orthomoleculaire Geneeswijzen

Vroeger zeiden de oude Grieken het al “de dood huist in de darm”. In onze praktijk wordt dan ook veel aandacht besteedt aan de darm. We testen en behandelen candidae en andere schimmels, wormen, parasieten, virussen en bacteriën. Het herstel van de darmflora is van het grootste belang.

Veel allergieën ontstaan door een slechte enzymwerking in de darm, slechte opname van voedingsstoffen, een lekke darm of en/of ziekteverwekkers in de darm. Pencillinekuren vernietigen een groot gedeelte van de natuurlijke darmflora. Juist deze goede bacteriën eten gewoonlijk alle binnendringende ziekteverwekkers op. Een pencillinekuur is dus een aanzienlijke aanslag op het weerstandssysteem en nadien moet de weerstand worden hersteld.

Wanneer er door een slechte voedselopname tekorten zijn ontstaan in de toestand van vitamines en mineralen vullen we deze aan of werken we met natuurlijke kruiden. Dit doen we vanuit de orthomoleculaire geneeswijze.

zie ook www.ntgw.nl/werkwijzentgw/orthomoleculair

Preventie

Wanneer de gezondheid is herwonnen is het belangrijk deze ook zo te houden. Het is aan te bevelen 1 a 2x per jaar nog eens langs te komen om de balans te herstellen en eventueel opgelopen ziekteverwekkers te meten en te elimineren. Daarnaast is het gebruik van vitamines en mineralen evenals visolie van belang.

zie ook www.ntgw.nl/werkwijzentgw/orthomoleculair