Welkom
  Wat doen wij?
  Welke apparaten gebruiken wij?
  Behandelmogelijkheden
  Kinderen
  Wie werken er?
  Vergoedingen
  Informatie en contact
  Therapeuteninfo
  Opleiding
  Lezingen
 

 


Depressie

Depressieve klachten zijn in Nederland verantwoordelijk voor 26% van het ziekteverzuim. Depressie betekent letterlijk neerslachtig. Depressies kunnen vele oorzaken hebben die er uiteindelijk toe leiden dat er een tekort ontstaat aan neurotransmitters (dit zijn stoffen die de prikkeloverdracht regelen, met name in de hersenen). Er kan een tekort zijn aan seretonine; behalve depressieve klachten treedt er dan ook vaak hoofdpijn op, stemmingswisselingen, verstopping (obstipatie), moeheid, verhoogde pijngevoeligheid, slaapstoornissen, gevoeligheid voor bacteriele en/of virale ontstekingen, “spastische darm”, botontkalking, hartritmestoornissen.

Depressies kunnen ook veroorzaakt worden door een dopaminetekort.
Dit gebeurt vaak na een periode van grote lichamelijke en/of geestelijk stress/inspanning. Bijkomende klachten zijn dan: besluiteloosheid, gevoel alsof niets je meer interesseert, zeuren, geen initiatief meer tonen, niet meer lekker kunnen lachen of uit je dak kunnen gaan, verhoogde pijngevoeligheid, verstrakking van het uitdrukkingsvermogen, rusteloze benen, eetlusstoornissen, moeheid.

Depressies hebben daarnaast veel te maken met niet-geuit verdriet. Kijk naar de natuur; als er een wolk voor de zon zit is het donker, is de bui gevallen dan gaat het licht weer schijnen.

Welke mogelijkheden kunnen wij u bieden:

  • voeding; voeding heeft invloed op het ontstaan, c.q. verlichten van depressies. Hierin werken wij samen met een gespecialiseerd dietiste.
  • kruiden. Deze mogen niet tegelijkertijd met anti-depressiva worden genomen!
  • Het stimuleren van de vorming van seretonine, respectievelijk dopamine via specifieke aminozuren, vitamines, waaronder de B-vitamines en mineralen zoals bij voorbeeld magnesium.
  • Behandeling van emoties met QXCI/scio, homeopathie, Bach- en
    Nederlandse Bloesems, acupunctuur, MORA-therapie.
    Dit kan in samenwerking met psychotherapie, maatschappelijk werk, emotioneel lichaamswerk enzovoorts.

« Terug naar vorige pagina