Welkom
  Wat doen wij?
  Welke apparaten gebruiken wij?
  Behandelmogelijkheden
  Kinderen
  Wie werken er?
  Vergoedingen
  Informatie en contact
  Therapeuteninfo
  Opleiding
  Lezingen
 

 

 

 


Hoofdpijn

Bijna iedereen heeft weleens last van hoofdpijn, bij de meeste mensen komt hoofdpijn af en toe voor, bv. als ze met veel stress te maken hebben, onvoldoende slapen of teveel alcohol hebben gedronken. Sommige mensen hebben er echter chronisch last van, hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Zelfs kinderen kunnen al regelmatig hoofdpijnklachten hebben

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn;

  • spanningshoofdpijn
  • migraine
  • clusterhoofdpijn
  • medicijn afhankelijke hoofdpijn, etc.

Wat kan nieuwetijdse geneeswijze betekenen bij de klacht hoofdpijn?

Eerst wordt een uitgebreide ananese afgenomen, enkele vragen zijn;
Wanneer is de klacht ontstaan?, waar zit de pijn?; voorhoofd, kruin of aan de zijkant van het hoofd, zit de pijn altijd op dezelfde plek of verspringt deze? wat voor soort pijn is het? (stekend, zeurend, kloppend,bandgevoel), wat maakt de pijn erger?.

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben, hoofdpijn kan samengaan bij neus,kaak of oorontstekingen, bij een hoge bloeddruk, door een verkeerde houding of na een ongeval. Is er ook contact geweest met de huisarts en wat waren zijn bevindingen?

Na het afnemen van de anamnese wordt u op eerder beschreven manier doorgemeten door de therapeut. Gekeken wordt waar er energie verloren gaat of waar energie stagneert. Is er sprake van een tekort aan mineralen of vitaminen?
Of is er sprake is van een virus of bacteriële infectie? Bij vermoedens van nekwervelproblematiek of spierletsel is een bezoek aan de fysio of osteopaat ook een mogelijkheid.

Na dit alles kan afhankelijk van welke meridiaan is aangedaan en welk orgaan het meest is belast direct gestart worden met de behandeling, deze kan bestaan uit de Mora, Starlight en/of acupunctuur (niet bij kinderen).

« Terug naar vorige pagina